Sretan Božić !

Božić je došel nam vesel,
vsakomu sreće donesel
v sela i grade i gaj,
meni takaj!

Uz Domjanićeve stihove stigao je i Božić. Svaki dio naše zemlje ima drugačije običaje uoči Božića i na sam dan Isusova rođenja.
Poslušajte emisiju u kojoj su gosti bili učenici naše škole pripadnici nacionalnih manjina, razgovarali smo o božićnim običajima u njihovim obiteljima.

EMISIJA

Advent

Malu adventsku školu osmislila je vjeroučiteljica Marina Krušlin Ajman. Kad se spomene advent odmah nam padnu napamet kobasice, fritule, klizanje, okićeni grad, ulične pjesme…
Sve je to lijep doživljaj događaja u Zagrebu. No, advent ili došašće ipak je nešto drugo, a ovo nabrojano samo su popratni sadržaji u kojima djeca i odrasli uživaju i posebno se raduju.

Na poveznici ili klikom na ilustraciju uz tekst poslušajte našu novu radijsku emisiju i saznajte sve o adventu.

Vukovar

Za sve nas koji smo rođeni u miru i ne znamo puno o Domovinskom ratu i stradanju Vukovara i
njegovih stanovnika tijekom rata, pripremili smo ovaj program.
Možda se pitate zašto smo odabrali baš ovakav način obilježavanja sjećanja na žrtvu Vukovara?
Odgovor je vrlo jednostavan.
Ne kaže se uzalud da postoji oružje moćnije od mača, a to je riječ.
Upravo su se riječima borili novinari Radio Vukovara tijekom velikosrpske agresije na grad koja
je trajala gotovo tri mjeseca.

Pritiskom na ilustraciju poslušajte našu prvu emisiju posvećenu Vukovaru.

Život u Vukovaru prije rata bio je za poželjeti. Lijep grad, ulice s drvoredima, veseli pjev ptica po parkovima i izletištima, puno nasmijanih lica, ljudi koji su se međusobno poznavali i pomagali jedni drugima… I dvije rijeke Dunav i Vuka… Ukratko, imao je sve što čovjek može poželjeti, do toga dana – 1. svibnja 1991.
Druga je emisija posvećena dojmovima naših bivših učenika koji su bili u Vukovaru. Naime, učenici osmih razreda redovito su išli na terensku nastavu u Vukovar kako bi se upoznali s povodom, tijekom i posljedicama ratnog razaranja u Vukovaru. Nažalost, korona je promijenila mnogo toga pa ni odlazaka na terensku nastavu u Vukovar nema do
daljnjega, ali zato imamo sjećanja bivših učenika. Poslušajte emisiju na POVEZNICI ili klikom na fotografiju.

Danas se obilježava Dan sjećanja na žrtve Domovinskoga rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.
Dan sjećanja na žrtve Domovinskoga rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u našoj smo školi obilježili jučer zapalivši lampione na školskome igralištu, a poslušali smo i treću radijsku emisiju učenika naše škole.
Voditelji, Nikola i Ozana ugostili su Leticiju, Kristinu, Petru i Filipa. Govorili o svojoj ljubavi prema domovini i poštovanju prema hrvatskim braniteljima koji su nam omogućili bezbrižno djetinjstvo i život u miru.
Emisiju poslušajte klikom na ilustraciju uz ovu objavu ili na POVEZNICI.